BONÍTOL DEL NORD. És un dels productes estrella de l'estiu a les cuines basques

BONÍTOL DEL NORD. És un dels productes estrella de l’estiu a les cuines basques

BONÍTOL DEL NORD. És un dels productes estrella de l’estiu a les cuines basques. Popularment denominat com ‘bonítol del nord’, aquest destacat peix arriba al Cantàbric a reproduir-se entre juny i octubre.
Un a un i amb canya. És així com des de temps immemorials els “arrantzales” –pescadors, en euskera– capturen el bonítol del Nord, aquest desitjat producte de temporada. Hi ha un gran ventall de tècniques pesqueres, però al Cantàbric se segueixen emprant les mateixes arts tradicionals de sempre, és a dir, els anomenats esquer viu o “cacea”. D’aquesta manera es manté, a més, intacta la seva carn així com s’assegura la preservació d’aquesta espècie que arriba a finals de juny a les nostres costes basques per tal de recuperar forces, alimentar-se i reproduir-se. És en el mar Cantàbric on aconsegueix el seu millor estat de forma. No en va, des de l’esmentat moment fins a l’octubre els vaixells pesquers bascos pesquen en aigües del golf de Biscaia a la recerca d’aquest autèntic símbol gastronòmic basc.
L’anomenada com ‘costanera’ és la temporada de pesca del bonítol.
Avui l’hem menjat a la brasa i amb uns pebrots rostits …
és #fantastic …

💙🔪 #lamejormarisqueriadeandorra #mariscosdelcantabrico #bestrestaurantinandorra#kram #kramandorra #foodlovers #bonitodelnorte #fueradecarta #productodetemporada #andorralavella #chefandresriestra #bonitol #cantabric

#ANDORRA #ANDORRE #andorralovers🇦🇩

BONÍTOL DEL NORD. És un dels productes estrella de l'estiu a les cuines basques