CARPACCIO DE GAMBA BLANCA DE HUELVA

CARPACCIO DE GAMBA BLANCA DE HUELVA

CARPACCIO DE GAMBA BLANCA DE HUELVA.
4 Consells per conèixer la Gamba Blanca de Huelva
La Gamba Blanca de Huelva és un exquisit marisc que posseeix una qualitat i característiques reconegudes i apreciades al llarg i ample d’Espanya i d’Andorra.
En moltes ocasions ens preguntem si la gamba que ens estan oferint en restaurants o mercats és autèntica Gamba de Huelva, o si per contra és un altre marisc de característiques semblants a simple vista.
Avui us volem explicar quins són els trets que fan inconfusible a la Gamba Blanca de Huelva.
En primer lloc la Gamba Blanca de Huelva es caracteritza pel seu color. En estat fresc és d’un color rosat clar, gairebé transparent quan el marisc està encara viu. El nom de Gamba Blanca li ve pel color de la seva carn un cop cuinada, que efectivament es torna d’un color blanc quan passa per la cocció o la planxa.
El segon element característic de la Gamba Blanca de Huelva és la seva veta. La veta és el cordó de color negrós que apareix al llom de la gamba i que arriba des de la cua fins al cap, que també s’acoloreix d’un color fosc. En ser cuinada la veta es torna d’un color taronja intens i proporciona un sabor únic a la gamba. Un sabor que només té l’autèntica Gamba Blanca de Huelva, i que podríem assenyalar com el tercer element diferenciador d’aquest exquisit marisc.
Un altre factor que hem de tenir en compte per distingir la Gamba Blanca de Huelva és l’evidència de frescor. La Gamba de Huelva es ven fresca a la llotja i per això conserva intactes els seus llargs bigotis.
(Les gambes estrangeres ultracongelades no arriben amb els “bigotis” doncs són molt febles i en congelar-se es trenquen)
Per tant, les autèntiques gambes de Huelva, han de conservar intactes els seus llargs bigotis. Símptoma més, de la frescor del producte.

#lamejormarisqueriadeandorra #mariscosdelcantabrico #bestrestaurantinandorra #gambahuelva #gamba #gambas #shrimp #foodporn #instafood #foodie #prawns #restaurant #tapas #mariscos

CARPACCIO DE GAMBA BLANCA DE HUELVA