FESTIVITAT DE MERITXELL. LA NOSTRA PATRONA. FELIÇ DIA DE MERITXELL 2022 - Restaurant KRAM GASTRO & GRILLING ANDORRA.

FESTIVITAT DE MERITXELL. FELIÇ DIA DE MERITXELL 2022

FESTIVITAT DE MERITXELL. LA NOSTRA PATRONA. FELIÇ DIA DE MERITXELL 2022 – Restaurant KRAM GASTRO & GRILLING ANDORRA.

Enguany, la celebració del Dia de Meritxell té un significat encara més especial: es compleixen 50 anys d’aquella nit del 8 de setembre de 1972 en què les flames van destruir l’antic Santuari de Meritxell, i la talla de la Verge, una de les més antigues dels Pirineus, va desaparèixer sense deixar cap rastre. Devots, amants de l’art, historiadors i, en general, tota la població van sentir una gran pèrdua. 

Però una vegada més, el poble andorrà es va refer. Quatre anys després, el 1976, el projecte de l’arquitecte Ricard Bofill, desaparegut recentment, inspirat en el romànic i les muntanyes, va curar bona part de la ferida que les flames van provocar.