Pijotas Malagenyes. ¿I fora de Màlaga on podem trobar un autèntic fregit malagueny? Doncs a KRAM GASTRO GRILLING.

¿I fora de Màlaga on podem trobar un autèntic fregit malagueny?

Màlaga, a més de ser una ciutat preciosa, és un indret amb molta riquesa gastronòmica. Amb influències àrabs i de tots els pobles de la Mediterrània. Màlaga ha pogut mantenir tradicions culinàries tan valorades com l’Ajoblanco, la Cua de bou a la “Rondenya” o què dir d’un “Bienmesabe”… 

No obstant això, si hi ha alguna cosa que representa Màlaga i la seva gastronomia, és la tradició del fregit.

Pijotas Malagenyes. ¿I fora de Màlaga on podem trobar un autèntic fregit malagueny? Doncs a KRAM GASTRO GRILLING.

El fregit malagueny és molt típic a tota la costa amb una tradició molt antiga. Es diu que a al-Àndalus almohade no només es fregia el peix, sinó que també s’adobava. Pels jueus sefardites, el peix fregit es menjava acompanyat d’una vinagreta. Els primers registres d’aquest plat típic daten del segle XVIII, gràcies als viatgers i comerciants que paraven a les seves rutes a la ciutat.

No existeix com a tal una recepta d’aquest plat, ja que el peix pot variar entre seitons, sardines, calamars, molls, llucets… en definitiva, les varietats de peix més petites són les més comunes al fregit malagueny. El que sí que és important -i qualsevol malagueny o malaguenya amb bona mà a la cuina t’ho podrà assegurar- és que el peix no perdi el gust al fregit i que la farina estigui en la seva justa mesura.

El fregit es gaudeix molt perquè en ser peixos petits, crustacis o mariscs, el comensal pot gaudir sense tenir especial temor per les espines que s’hi puguin trobar. Això també ho fa un plat molt especial per als més petits de la casa.

¿I fora de Màlaga on podem trobar un autèntic fregit malagueny? Doncs a KRAM GASTRO GRILLING.

A la nostra carta podràs trobar aquests fregits perquè puguis xalar amb els millors plats de la costa sense sortir d’Andorra. 

A KRAM habitualment podràs triar diversos plats arrebossats a l’Andalusa.

Pots demanar més informació al nostre equip.